Anjela Duval - Quim Monzó - Frederic Mistral - Derick Smith Thompson - Suso de Toro - Rosalia de Castro i molt més...

dissabte, 7 de gener del 2012

Tecnologia digital ben digerida

Això s’acaba però el que no ens hem acabat ha estat la infinitat de recursos que pot oferir el món Web 2.0. Aquests mesos hem anat entrant en aquest món i hem pogut descobrir l’eficàcia de la utilització d’aquests recursos tecnològics en la recerca o en la divulgació de continguts. Hem desenvolupat una wiki, que ens ha portat molts mal de cap, especialment l’editor, però també la planificació de l’ús de recursos: video, imatges, taules i gràfics, enllaços externs... Segur que ens han quedat molts altres recursos per a utilitzar o trobar-ne una aplicació. Per exemple, si haguéssim disposat de més temps de dedicació hauríem pogut mirar d’utilitzar un buscador intern de la wiki, o l’intent d’en Carles per a trobar una manera de dissenyar una plantilla millorada per a l’edició de les pàgines de la wiki o l’ús d’arxius mp3. De totes formes, millor que no ens ho haguem pogut acabar que patir-ne una indigestió –ben adient aquestes dates nadalenques.

divendres, 6 de gener del 2012

L'equip


Al final del camí sempre mirem enrere per a vorer tot el que hem fet i hem aconseguit, així és com hem anat treballant, varem adquirir un compromís i, amb molta constància, hem dut a terme una faena que considerem acabada.

Encara que començàrem quatre gats i quedarem en tres s’afegí un altre gat amb el que hem treballat i tornat a formar els quatre gats del principi. Les tasques realitzades de manera individual han estat acordades per tots. El que més destacaria és el respecte de tots els companys i l’ajuda a l’hora de dur endavant el projecte, a més tenint en compte l’entorn virtual en el qual hem desenvolupat la nostra tasca, encara que en determinats moments anàrem justos de temps i no tinguérem una comunicació fluida al final eixos aspectes comunicatius es resolgueren i milloraren. Cadascú ha assumit el seu paper i ha complert amb les seues obligacions per a formar un grup.

dijous, 5 de gener del 2012

Donar per sabut i parlar al món



Després de passejar per les wikis m’he adonat d’un aspecte del que segur que en la nostra tampoc ens en escapem. M’explico.

Parlem des de Catalunya (o València o les Illes o Andorra...) per al món, donem la nostra visió del món des de Catalunya, d’acord, però si el món no té perquè saber-ne res de nosaltres no hem de deixar coses per sabudes com ja sabem nosaltres. Per exemple: si parlem de Guerra Civil, per algú dels EEUU l’única Guerra Civil que coneix per defecte és la seva, la de Secessió. Per a un espanyol és evident a què ens referim, però i per a un català? L’única guerra estrictament civil de Catalunya és la Guerra Civil Catalana del segle XV.

Penso que ens cal clarificar l’exposició dels continguts no donant res per descomptat. Seguint amb l’exemple: a “Guerra Civil” li falta l’adjectiu “espanyola”. Una altra cosa seria si parléssim entre nosaltres i només per a nosaltres, sense pretensions que algú ens conegués i interpretés el que volem explicar.

dimecres, 4 de gener del 2012

Gestió del projecte

Mica en mica s’acosta el final.

Durant aquests mesos, els membres d’aquest grup, tant els d'ara com els d'abans, hem hagut de barallar-nos amb tota mena d'elements del món Web 2.0; ha estat dur, però finalment hem aconseguit manegar amb solvència eines com: un gestor bibliogràfic, un bloc i un wiki. Tanmateix, en aquesta darrera PAC, més que adquirir noves competències en aquest camp, més aviat hem hagut de mostrar-les i valorar-les, tant les nostres com la dels nostres companys.

Tot i les absències de la Laura i la Mercè, tota la feina s’ha fet dins dels terminis acordats i en cap moment hem hagut de fer les coses a corre-cuita. L’estabilitat d’aquest grup a patit certes sotragades, alts i baixos durant aquests mesos, però sempre ha sabut planificar-se d’allò més bé davant de tots els imprevistos. S’ha gestionat molt bé la feina.