Anjela Duval - Quim Monzó - Frederic Mistral - Derick Smith Thompson - Suso de Toro - Rosalia de Castro i molt més...

dijous, 8 de desembre del 2011

Comunicació a la xarxa: autocrítica

Autocrítica
(font: decrecimiento.info)
A diferència del desenvolupament del projecte durant la Pac2, en aquesta crec que hem baixat el nivell comunicatiu, si més no no s'han complert les expectatives a partir de les pràctiques anteriors. M'explicaré: tots plegats hem estat durant força temps desconnectats de l'espai del grup sense fer-hi aportacions. A partir de cert moment hem tornat a intervenir-hi però ni la freqüència ni la quantitat d'intervencions ha estat significativa, és més, crec que no s'ha respectat el marge de resposta/connexió previst en els acords, cosa que ha entorpit el desenvolupament del projecte. Tampoc la utilització de l'espai de discussió de la wiki ha estat, al meu entendre, l'adequat i les decissions s'han retardat en excés.
Sí que, en canvi, quan la necessitat ha apretat, la comunicació s'ha normalitzat  i els acords i les decissions han estat ràpides i efectives, per exemple l'acceptació d'en Carles com a nou membre del grup, la redistribució de tasques derivada de la seva incorporació o el mateix repartiment de temes de la wiki i la seva execució final, o les intervencions al blog...
No s'ha tractat tan d'una manca d'organització o d'eficàcia del mètode de funcionament del Grup, com d'un relaxament en els compromisos després de la superació de la Pac2. Amb tot, això no ha estat un obstacle insalvable per a la realització final del projecte, al contrari!

Tecnologia digital

Aquesta darrera Pac, la tercera, hem fet grans avenços pel que fa als aspectes tècnics de la tecnologia digital. Hem après a fer de forma col·laborativa el contingut d’una wiki, tot incloent links, hipervincles interns i externs, tractament d’imatges, vídeos, gràfics, etc. També hem consolidat la cerca d’informació per poder elaborar el projecte. Hem tingut algunes dificultats, almenys per la meua part ja que tot aquest tema és nou per a mi però a poc a poc hem anant assolint els entrebancs.

dimecres, 7 de desembre del 2011

E-civisme

Dins d'un mar tan gran ple de possibilitats de cercar informació i tan fàcil de caure en la temptació de plagiar vam decidir fer les referències als autors d'imagens i d'informació que ens ajuden en el nostre projecte, com ens agradaria que feren amb els nostres treballs.
Pel que fa a la comunicació ha millorat molt en aquest temps, ja que no parem i sempre estem preparats pel que vinga després, inclús el fet d'incloure un nou company ha suposat un canvi que no varia els objectius que ens marcaren en un principi. Encara que per diferents qüestions no puguerem complir amb les nostres tasques amb sufiecient temps, la comprensió ha sigut fundamental i el suport donat pels companys és el que més destacaria.

dilluns, 5 de desembre del 2011

Competències en la planificació i gestió del projecte

Al llarg d’aquests dos mesos i escaig hem consolidat en gran mesura les habilitats de desenvolupament i gestió d’un projecte virtual com és aquest blog i també una wiki. Almenys en el meu cas, ha sigut un gran èxit perquè mai havia tingut ni emprat cap d’aquestes eines.
Altre aspecte important ha sigut les diverses estratègies que hem seguit a l’hora de realitzar un treball en grup. Hem rebut un nou membre al grup, Carles i de moment ens estem acoblant bastant bé, ha llegit la nostra planificació i ha assolit les nostres formes de treball.
Pel que fa a la planificació, hem respectat els terminis que ens vam proposar, tot i que, aquesta darrera Pac, pel que al projecte a la wiki estem una mica més desconnectats però ja ens hem posat les piles!