Anjela Duval - Quim Monzó - Frederic Mistral - Derick Smith Thompson - Suso de Toro - Rosalia de Castro i molt més...

dimecres, 14 de desembre del 2011

Propostes de millora

Podem dir que s'ha fet una molt bona feina i l'esbós que n'ha resultat, a més a més del compromís i la dedicació, és fruit de la bona entesa que tenim els components del grup. Malgrat tot, sempre es pot millorar.

Com bé ha comentat en Jaume, hem baixat la freqüència i la quantitat de les nostres interversions i fins i tot en certs moments no hem respectat el marge de resposta/reacció que estipulen els nostres acords. Mai no he tingut la percepció que ningú hagi estat desconnectat o incomunicat durant aquesta PAC perquè, de feina, se n'ha fet periòdicament, però sí que és cert que hem anat un xic a la nostra a l'hora de fer-la.

Per tant, per a la propera PAC caldrà millorar aquest aspecte comunicatiu. És un relaxament que en cap cas ha suposat un perill per al funcionament de la PAC, però que sí que s'ha de rectificar per tal d'evitar ensurts amb les dates límit.

Bona feina!

dilluns, 12 de desembre del 2011

La lluita dels codis


Aquesta PAC ha estat força tècnica. Hem hagut d'aprendre a fer servir les eines que ens ofereix el wiki per a l'edició del projecte, és a dir, hem hagut d'aprendre a fer servir hipervincles, per mirar d'estructurar una navegació coherent i per lligar i completar la informació del text; i ens hem hagut de barallar-nos amb les taules i editors tant d'imatges com de video per tal de completar-ho. Tot i això, fa unes setmanes vaig proposar de fer una passa més enllà i vaig mirar de fer servir altres plantilles o codis html d'altres Wikis per provar de fer un projecte més atractiu, però, malauradament, vaig fracassar estrepitosament:

Primer, vaig copiar i enganxar codis de plantilles web i wikis al <> de la configuració de l'aspecte a l'apartat de l'administrador del Wiki, però no hi va haver manera , i després, vaig rebaixar les meves aspiracions vaig provar de fer servir codis per a la redacció dels articles que es poguessin fer servir simplement amb la seva edició, però de la mateixa manera tampoc va acabar de rutllar.

Tot i això, encara no he llençat la tovallola i, en aquesta darrera PAC, tornaré a provar-ho. La lluita continua.

diumenge, 11 de desembre del 2011

Treball en equip

Treball en equip (Font: segonesocee.blogspot.com)
El treball en equip requereix un percentatge elevat de predisposició a compartir i col·laborar amb una actitud positiva i engrescadora tant en els coneixements i les experiències individuals com en les descobertes o dificultats a superar. Per aconseguir això s’ha de tenir dosis elevades d’adaptabilitat dels criteris propis i d’actitud generosa. En aquest context, crec que tots els integrants del grup hem respost adequadament al repte de treballar en equip en un entorn virtual. Hem seguit correctament els acords als que hem arribat per bé que en algun moment a l’hora de prendre’n ho hem fet amb lentitud, potser per un relaxament en la freqüència del seguiment de l’espai de debat del grup.
Quant a les dificultats sorgides, especialment amb l’ús de l’editor de la wiki, la solidaritat i la col·laboració han estat decisives per a superar els entrebancs. Les millores per a una major efectivitat del treball segurament hauran de contemplar un reforç de la freqüència de connexió i seguiment de la comunicació.

Cerca d'informació (informació)

Amb el treball constant i diari que hem dut a terme aquestes darreres PACs, incloent-hi la present, hem anat assolint tota una sèrie de competències que abans no les teniem, sobretot en el meu cas, com es el fet de; localitzar informació per mitjà de directoris a la web, on trobar bases de dades, articles digitals, premsa i altres; utilització de programes com Zotero on guardar les nostres cerques i poder compartir-les amb el companys; ser capaços de participar en grups de debat on compartir idees i expressar-ne noves, també són un lloc on compartir la informació de la que disposem.

En definitiva, pel que fa al grup crec que puc dir que no hem tingut massa dificultats a l'hora de buscar informació i compartir-la en els nostres llocs de debat i molt menys a l'hora de col·laborar i ajudar-nos.