Anjela Duval - Quim Monzó - Frederic Mistral - Derick Smith Thompson - Suso de Toro - Rosalia de Castro i molt més...

dissabte, 12 de novembre del 2011

Informació

El blog ha estat creat per a complir els objectius d'una assignatura que està dins del Grau d'Estudis en Llegua i Literatura Catalanes, es tracta de Competències TIC en llengua i literatures catalanes, però encara que tenia una finalitat concreta ha estat un espai on compartir experiències i idees.

El que es pretèn és donar a conèixer les llengües minoritzades que hi trobem a molts estats europeus, encara que ens hem centrat més específicament amb l'occitània i l'euskera, també fem referència a altres llengües minoritzades.

divendres, 11 de novembre del 2011

Actitud digital cívica

El més important a tindre en compter és que siguem un grup i com a tal hem de treballar. Utilitzem unes eines que no havien sigut utilitzades abans per nosaltres, i hem d'afegir que, com ja han comentat els meus companys, no ens coneixiem.
Estem treballant amb la tecnologia digital que ens proporciona molts beneficis com tindre a l'abast tota mena d'informació, però al mateix temps ens comuniquem i expressem opinions que de vegades no són ben acollides pels nostres companys, així que hem de mostrar una predisposició a la bona comunicació, a l'enteniment, a la conversa, a l'obertura i manteniment de diàlegs i, sobretot, als debats.

dimecres, 9 de novembre del 2011

Treball en equip

Des del primer moment ens hem acoblat bastant bé a l’hora d’establir acords i planificar la feina i anem mantenint el compromís i la constància que ens hem proposat per aconseguir els objectius marcats. Considere que també ens ajudem i respectem i hem aconseguit crear un clima de confiança encara que és molt difícil sense conèixer-nos.

D’altra banda, algunes de les dificultats que hem trobat, com ha dit Jaume, ha sigut l’abandonament de Joan. Hem comprès la seua situació i encara que hem hagut de reorganitzar-nos, de moment ho anem fent tot a temps. Així que ànim companys i continuem així!

Comunicació a la xarxa

En els acords inicials vam establir que com a mínim mantindríem un freqüència de connexió diària i ho hem anant acomplint amb excepcions de caps de setmanes, festes o qualsevol altra situació que prèviament hem informat al grup.

Pel que fa a la presa de decisions hem sigut bastant democràtics i ho hem anat consensuant tot. Hem revisat els diversos esborranys que fem fins finalment elaborar una versió definitiva en els terminis establerts.

dimarts, 8 de novembre del 2011

Tecnologia digital

Un dels problemes amb que ens hem trobat a l’hora de fer el blog, ha estat les limitacions del blogger. M’explico. Com es preveu a la Pac2 de l’assignatura les entrades del blog han d’estar classificades per “etiquetes” i per “categories”. Blogger permet aquesta opció amb un gadget concret, però no preveu les dues a l’hora i diferenciades. Donant-hi voltes hem trobat una solució semi-manual.

Imatge amb llicència
Es tracta d'afegir el gadget "Etiquetes" dues vegades, a una li posem el nom d'etiquetes i a l'altre categories. Quan editem el d'etiquetes des de "disseny" hem d'activar l'opció de "totes les etiquetes", en aquest cas és automàtic i no cal repetir-ho per a d'altres entrades. En canvi, quan editem el de categories, activem l'opció d'etiquetes seleccionades. Quan tinguem una entrada o un comentari nou haurem de tornar a "editar" des de "disseny" i editarem les etiquetes seleccionant les que ens interessin. 

dilluns, 7 de novembre del 2011

Objectius i criteris de cerca

Fotografia amb llicència. Autor: PerroVerd

Els objectius que ens marquem són la cerca d’informació en webs, blogs, bases de dades, articles científics digitals, premsa... en relació a les literatures en llengües minoritzades a Europa. Hi haurà dos àmbits temàtics on encaminarem les cerques.

1. La producció literària en llengües no estatals

2. El tractament que reben aquestes literatures pels respectius estats

L’amplitud de l’objecte d’estudi s’acotarà i es dimensionarà un cop s’hagin fet les cerques a partir dels resultats obtinguts (tria de literatures i estats). Podeu descarregar el document sencer: Objectius i criteris de cerca