Anjela Duval - Quim Monzó - Frederic Mistral - Derick Smith Thompson - Suso de Toro - Rosalia de Castro i molt més...

dimarts, 27 de desembre del 2011

Presentació del projecte


Amb aquest projecte hem volgut fer una anàlisi d’un tema que pensem que està poc desenvolupat en un món globalitzat com el nostre: la literatura feta en llengües minoritzades.

Sovint, hom confon una llengua minoritària, de pocs parlants, amb una llengua minoritzada, menystinguda i reduïda. A partir de l’observació de dos casos concrets, la literatura de dues nacions com Occitània i el País Basc sota l’administració de tres Estats diferents, hem extret tot un seguit de conclusions que es poden generalitzar cap a la resta de llengües minoritzades.

Els aspectes fonamentals que hem tractat han estat: les llengües occitana i basca a França i Espanya; l’anàlisi del seu context històric i les seves característiques particulars; esment d’un quants escriptors que han adoptat i escrit amb aquestes llengües i n’han fet objecte d’estudi  i, finalment, com són tractades per part dels seus respectius Estats en la legislació actual, tant europea com estatal.


Pel que fa al procés que hem dut a terme per a desenvolupar aquest projecte, cal dir que tots els membres del grup hem fet un gran esforç que finalment ha donat els seus resultats. Hem hagut de coordinar-nos per acomplir la planificació establerta malgrat alguns imprevistos: tan la baixa d’en Joan, que va haver d’abandonar el projecte per qüestions laborals i que posteriorment vam suplir amb la integració d’en Carles, com la baixa freqüència i poca quantitat d’intervencions que vam patir durant unes setmanes, no han impedit que aconseguíssim els nostres objectius sense més problemes.

Malgrat les dificultats que hem pogut trobar, i de les quals ens hi hem hagut d’encarar i barallar, hem pogut assolir totes les competències l’assignatura ens plantejava. Aquest treball és el fruit de l’entesa que hem tingut els membres d’aquest grup, però, sobretot, de moltes hores de feina. Esperem que el gaudiu tant com nosaltres!